Δάπεδα

Μονώσεις

Στεγανοποίηση ταράτσας,υπογείου. Μόμωση με ασφαλτόπανο. Μόνωση με πολυουρεθάνη.
Περισσότερα

Δάπεδα

Το βιομηχανικό δάπεδο είναι μια ειδική περίπτωση δαπέδου γιατί υπόκειται σε ιδιαίτερες συνθήκες και καταπονήσεις.
Περισσότερα

Ανακατασκευές

Ανανεώστε το χώρο που επιθυμείτε και δώστε πάλι «ζωή» στο περιβάλλον που θέλετε να έχετε.
Περισσότερα

Τεχνολογία

Λειτουργώντας αυτοδύναμα με τεχνολογικό εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.
Περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

Το βιομηχανικό δάπεδο είναι μια ειδική περίπτωση δαπέδου γιατί υπόκειται σε ιδιαίτερες συνθήκες και καταπονήσεις. Κατασκευάζεται σε χώρους όπου κυκλοφορούν βαριά οχήματα, φορτοεκφορτώνονται εμπορεύματα, λειτουργούν μεγάλες μηχανές.

Η τεχνική αντιμετώπιση λοιπόν του βιομηχανικού δαπέδου έχει εξειδικευμένες απαιτήσεις σε ότι αφορά τις επιλογές των υλικών και του τρόπου κατασκευής και συντήρησης του.

Το σωστό βιομηχανικό δάπεδο ικανοποιεί την συγκεκριμένη χρήση για την οποία προορίζεται. Η κάθε χρήση συνεπάγεται ορισμένες τριβές, κυλίσεις, κρούσεις, διατρήσεις, θερμοκρασίες και χημικές επιδράσεις νερού. Το δάπεδο πρέπει να έχει τις ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές για να ανταποκρίνεται στις καταπονήσεις αυτές, να μην ευνοεί την συγκράτηση σκόνης και να συντηρείται εύκολα.

Επειδή σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια, την υγιεινή και την ποιότητα του βιομηχανικού χώρου εργασίας, επιδρά στην απόδοση των εργαζομένων, την παραγωγικότητα και συμβάλλει στην αποφυγή εργατικών ατυχημάτων. Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής της επιφάνειας τους, τα βιομηχανικά δάπεδα που κατασκευάζουμε εμείς διακρίνονται σε βιομηχανικά δάπεδα με λείανση και σκληρυντικά και βιομηχανικά δάπεδα με ρητίνες.

Κατασκευή με ρητίνες εποξικές ή πολυουρεθανικές

Α) Παλιό δάπεδο

Εάν το δάπεδο είναι παλιό τρίβουμε με διαμαντομηχανή ή μηχανή μωσαϊκού ή φρέζα για να καθαριστεί και να φύγουν ό,τι σαθρά υπάρχουν. Στην συνέχεια καθαρίζεται προσεκτικά από σκουπίδια και σκόνες (σκούπισμα με επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα) και περνιέται με ρολό το αστάρι του εποξικού συστήματος.

Μέσα σε 24 ώρες θα πρέπει να περαστεί στην συνέχεια το βιομηχανικό εποξικό ή πολυουρεθανικό χρώμα πάλε με ρολό.

Εάν θέλουμε πιο καλό και φινιρισμένο δάπεδο περνάμε την ρητίνη με σπάτουλα και στη συνέχεια με ρολό ή μόνο με σπάτουλα σε πάχος 2-3 mm και στη συνέχεια το περνάμε με οδοντωτό ρολό ενώ είναι ακόμη φρέσκο.

Το ποιο από τα παραπάνω θα ακολουθήσουμε εξαρτάται από το θέλουμε να πετύχουμε και με τι κόστος.

Β) Καινούριο δάπεδο

Η διαδικασία γίνεται και σε καινούριο δάπεδο μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε να μην είναι υγρό. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 20-25  ημέρες από την ημέρα που στρώσαμε το τσιμέντο και το έχουμε λειάνει.

Με αυτήν την κατασκευή εκτός από μηχανικές αντοχές το δάπεδο έχει και χημικές αντοχές , οι ρητίνες δεν προσβάλλονται από οξέα, μύκητες και είναι κατάλληλο για τρόφιμα.

Τα δάπεδα αυτά είναι ιδανικά για αλλαντοποιία, αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία, συνεργεία αυτοκινήτων, εκθέσεις αυτοκινήτων, γκαράζ, παρκινγκ, αποθήκες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, ποτοποιία, σφαγεία, βιοτεχνίες κ.λπ.

Κατασκευή με λείανση και σκληρυντικά

Το σωστό βιομηχανικό δάπεδο ξεκινάει από τη σωστή βάση, θα πρέπει  το υπόστρωμα να είναι δυνατό ώστε επάνω σε αυτό να στρωθεί το μπετόν και στη συνέχεια να γίνει λείανση με τους λειαντήρες (ελικόπτερα).

Όταν ακόμη είναι φρέσκο το μπετόν αρχίζουμε τη λείανση. Αυτό γίνεται συνεχώς έως ότου το μπετόν να γίνει λείο και να γυαλίσει. Κατά τη διάρκεια της λείανσης γίνεται και επίπαση σκληρυντικών ώστε το δάπεδο να αποκτήσει μεγάλες μηχανικές αντοχές. Υπάρχει η δυνατότητα στο σκληρυντικό να προστεθεί και χρώμα, ώστε γ τελική επιφάνεια του δαπέδου να είναι χρωματισμένου (κόκκινο, πράσινο, μπλε κ.λπ.).

Στην συνέχεια σε 2-3 ημέρες θα πρέπει με τον αρμοκόπτη να κοπούν αρμοί συστολής – διαστολής σε κάνναβο 5Χ5 και να γεμίσει ο αρμός με ασφαλτική μαστίχη για να μην γίνουν ραγίσματα ή σπασίματα στο βιομηχανικό δάπεδο.

ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Το σταμπωτό δάπεδο είναι μια κατηγορία δαπέδου, που συνδυάζει επιτυχώς την αντοχή με την αισθητική, την ποιότητα με την πρακτική. Είναι η μοναδική κατασκευή δαπέδου που μπορεί να μεταμορφώσει το ψυχρό μπετό σε «ζεστό» και όμορφο δάπεδο. Είναι ιδανικό για να επιστρωθεί σε αυλές, πεζοδρόμια, πάρκα, πλατειές. Η εταιρεία ΑΛΦΑ προτείνει σταμπωτά – διακοσμητικά δάπεδα, όπου επιβάλλεται η αντοχή και απαιτείται η αισθητική.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα σταμπωτά δάπεδα κατασκευάζονται σε μπετό πάχους περίπου 7 cm ενισχυμένο με πλέγμα. Στη συνέχεια και εν όσο το μπετό είναι νωπό γίνεται η επεξεργασία του με ειδικά μηχανήματα – εργαλεία και συγχρόνως επίπαση σκληρυντικών αναμεμιγμένα με χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων που θα δώσουν τη σκληρότητα και το χρωματισμό της επιφάνειας. Με τη χρήση ειδικών καλουπιών (στάμπες) μετατρέπουμε την ψυχρή επιφάνεια του μπετό σε επιφάνεια που δίνει την αίσθηση φυσικής παραδοσιακής πέτρας (σε σχέδια και χρώματα της επιλογής σας). Η τελική επιφάνεια επαλείφεται με ειδικό βερνίκι.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΥΨΗΛΗ ΑΝΤΟΧΗ
 • ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
 • ΕΝΙΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΜΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
 • ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
 • ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
 • ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ
 • ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΓΕΝΙΚΑ

Το αθλητικό δάπεδο αποτελεί μια ειδική κατηγορία δαπέδων, όπως ειδική και συγκεκριμένη είναι η χρήση για την οποία προορίζεται.

Η αθλητική δραστηριότητα διεξάγεται σε χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών  που τα αθλητικά δάπεδα καλούνται να πληρούν. Η ελαστικότητα, η υψηλή αντοχή σε τριβή και σε κρούση, η αντιολισθηρή επιφάνεια, η σταθερότητα στο φως, σε έλξη και σε κάμψη είναι ορισμένες από αυτές τις προδιαγραφές.

Η εταιρεία ΑΛΦΑ πιστή στις υψηλές απαιτήσεις της κατασκευής του αθλητικού δαπέδου, προτείνει τα δάπεδα ALFA SPORT και ALFAPLAST.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΜΕ ΡΗΤΙΝΕΣ

Αθλητικά δάπεδα από πολυουρεθανική η ακρυλική ελαστομερή ρητίνη, αναμεμιγμένη με αδρανή υλικά. Εφαρμόζονται με συνδυασμό σπάτουλας και ρολού τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

 • Έχει τέλεια πρόσφυση σε οποιοδήποτε υπόστρωμα
 • Η τελική επιφάνεια είναι αντιολισθηρή με μεγάλη αντοχή στην τριβή.
 • Η τελική επιφάνεια ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής του υλικού, μπορεί να γίνει τόσο ελαστική όσο οι ανάγκες του εκάστοτε αθλητικού χώρου το απαιτούν.
 • Διατίθεται σε χρώμα πράσινο και κεραμιδί.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥΣ ΤΑΠΗΤΕΣ

Χλοροτάπητας ALFA SPORT

 • Ιδανικός τάπητας για  γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, παιδικές χαρές κλπ.
 • Συνίσταται το σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
 • Αποτελείται από 2 στρώματα. Το κάτω στρώμα είναι η ελαστική υποβάση (αντικραδασμικός τάπητας) πάνω στην οποία τοποθετείται η τελική επιφάνεια, το συνθετικό χόρτο.
 • Η πυκνότητα και το πάχος του ποικίλει ανάλογα με τις απατήσεις του χώρου.
 • Στεγνώνει εύκολα
 • Δεν λασπώνει
 • Είναι ελαστικό, ανθεκτικό
 • Έχει μικρό κόστος συντήρησης

Συνθετικός τάπητας ALFA PLAST

Συνιστάται σε κλειστούς αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία κλπ, λόγο των ιδιοτήτων του. Χαρακτηρίζεται από :

 • Ηχοαπορροφητικότητα
 • Αντοχή στα χημικά
 • Σταθερότητα χρωμάτων υπό την επίδραση του φωτός
 • Η ελαστικότητα, η αντοχή σε τριβή, κρούση και κάμψη είναι επίσης κάποια από τα χαρακτηριστικά του.
 • Εγγυάται ασφάλεια, ποιότητα, αισθητική
 • Διατίθεται σε πράσινο χρώμα

ΥΛΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ - ΕΠΟΞΥΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ – ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ

Ρητίνη εμποτισμού ALFAFLEX

Ρευστό μονομερή πολυουρεθάνης περιέχων διαλυτικό. Χημικό υλικό το οποίο μετά την εφαρμογή του πολυμερίζεται και δημιουργεί μια διάφανη μεμβράνη υψηλής αντίστασης σε χημικές ουσίες.

Εισάγεται από την Γερμανία.

Ιδιότητες: ενισχύει, σταθεροποιεί και σκληρύνει την επιφάνεια που επικαλύπτει. Μετά το στέγνωμα επέρχεται η σκλήρυνση του έτσι ώστε να κάνει την επιφάνεια μη διαπερατή από νερό, λάδια και διάφορα χημικά.

Χρησιμοποιείται: σε επιφάνειες από μπετόν, μωσαϊκό κ.λ.π. Κατάλληλο γιατί εμποδίζει τον σχηματισμό σκόνης από τριβή ή την αποκόλληση των κόκκων άμμου των δαπέδων – αποθηκών – εργοστασίων – γκαράζ – παρκινγκ κ.λ.π.

Κατανάλωση: περίπου 200 – 250 gr / 1 – 2 στρώσεις με χρόνο λήξης περίπου 3 ώρες, ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο.

Βερνίκι SUPERFLEX

Υλικό με βάση την πολυουρεθάνη, σε συνδυασμό με κάποιους διαλύτες. Είναι προϊόν που εισάγεται από την Γερμανία.

Είναι λεπτόρρευστο υγρό εύκολο στην χρήση, έχει καλή πρόσφυση πάνω σε επιφάνειες από μπετόν – μωσαϊκό – μάρμαρο κ.λ.π. οι οποίες έχουν περαστεί προηγουμένως με την ρητίνη εμποτισμού ALFAFLEX (αστάρι).

Χρησιμοποιείται: σαν προϊόν συντήρηση – προστατευτικό – διακοσμητικό – γυαλιστικό επίστρωμα επιφανειών.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάνω σε χρωματισμένες επιφάνειες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του υλικού είναι η επιφάνεια να είναι καθαρή, χωρίς νερό – λάδια κ.λ.π.

Κατανάλωση: η κατανάλωση του εξαρτάται από την απορροφητικότητα της επιφάνειας που θα περαστεί περίπου 200 gr/m2 . Θερμοκρασία εφαρμογής +5οC έως +25οC.

Χρώμα COLOURFLEX

Συνδυασμός ρητίνης με χρωστικές ύλες και διαλύτες με βάση την πολυουρεθάνη. Χρώμα βιομηχανικό που διακρίνεται για το ευρύ πεδίο χρήσης του και είναι κατάλληλο για λεπτές επιστρώσεις.

Ιδιότητες: επειδή ως βάση έχει την πολυουρεθάνη ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κατά την εφαρμογή είναι η ικανότητα τάσης και επιμήκυνσης. Επίσης ένα ακόμη θετικό στοιχείο το οποίο προσδίδει στην επιφάνεια είναι η ενιαία και χωρίς αρμούς εικόνα του δαπέδου.

Μετά την σκλήρυνση του χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα μεγάλη αντοχή στην τριβή, τα νερά, τα λάδια και τα χημικά.

Επιστρώνεται σε δυο στρώσεις ομοιόμορφα με μέγιστο χρόνο που μπορεί να μεσολαβήσει από την πρώτη στην δεύτερη στρώση 12 ώρες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το υλικό είναι η καθαρή και στεγνή από νερό, λάδια επιφάνεια.

Η χρήση του υλικού αυτού όταν πριν από την εφαρμογή του προηγηθεί η επίπαση χαλαζία στην επιφάνεια, μπορεί να μας δώσει ένα δάπεδο το οποίο θα έχει αντιολισθητικές ιδιότητες. Θετικό για όλες τις εφαρμογές του υλικού θεωρείται το να έχει προηγηθεί το πέρασμα  ρητίνης εμποτισμού ALFAFLEX στην επιφάνεια.

Κατανάλωση: 300 – 400 gr/m2 σε δυο στρώσεις. Υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σημείωση: στους εξωτερικούς χώρους η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να αλλάξει το χρώμα του, χωρίς όμως να μειώνει ή να αφαιρει κάποιες από τις ιδιότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

BAUFLEX

Περιεκτικότητα σε στερεά:

100Μ-%

100Μ-%

100Μ-%

Ρευστότητα:

2600mPa.s

100mPa.s

500mPa.s

Πυκνότητα:

1,5 g/cm3

1,0 g/cm3

1,3 g/cm3

Βαθμός ανάφλεξης:

83oK

108oK

 

Μυρωδιά:

Ουδέτερη

Αμινική

 

Αναλογία πρόσμιξης;

3,4 μέρη βάρους

1 : μέρη βάρους

 

Ιδιότητες: Το BAUFLEX εποξεική χρωματική ρητίνη για βιομηχανική χρήση διακρίνεται για το ιδιαίτερα ευρύ πεδίο χρήσεως. Είναι κατάλληλο για σφραγίσματα επειδή δεν περιέχει διαλυτικές ουσίες.

Πεδία χρήσης: Έχει μεγάλη αντοχή σε κάμψη και τριβή, αντέχει στα διάφορα χημικά. Είναι κατάλληλο για χώρους και θέλουμε αντοχή και εμφάνιση.

Χρησιμοποιείται σε δάπεδα εργοστασίων, ράμπες – αποθηκών όπου χρησιμοποιούνται φορτωτές οι οποίοι επιβαρύνουν το δάπεδο εσωτερικά ή εξωτερικά. Επίσης χρησιμοποιείται σε ζυθοποιεία και εργοστάσια ποτών όπου χημικές επιδράσεις της μπύρας, κρασιών ή άλλων ποτών έχουν καταστρέψει το δάπεδο. Επίσης χρησιμοποιείται για δάπεδα σε αρτοποιεία, σφαγεία, γκαράζ, διυλιστήρια, πρατήρια βενζίνης όπου τα δάπεδα καταστρέφονται λόγο βενζίνης, πετρελαίου ή από άλλες χημικές ουσίες. Άλλος τομέας εφαρμογής είναι χώροι φόρτωσης φορτηγών αυτοκινήτων, για να αποφεύγεται η ολίσθηση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταστήματα, αποθήκες, κέντρα διασκεδάσεως κ.λ.π.

Κατανάλωση: 400gr – 1Kgr/m2 ανάλογα με την τελική επιφάνεια που θέλουμε. Η εφαρμογή γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προϊόντος μετά την σκλήρυνση.

 • Αντοχή σε πίεση: 68 Ν/mm2
 • Αντοχή σε κάμψη: 18 Ν/mm2
 • Αντοχή πρόσφυσης: 3,9 Ν/mm2 (θραύση μπετόν)
 • Αντοχή σε τριβή: 0,20 g/1000 στροφές 1000 g, CS 17
 • Βαθμός καταπόνησης: για μικρή μέχρι μεγάλου βαθμού καταπόνηση
 • Τοξικότητα: από πλευράς φυσιολογίας και υγιεινής, ακίνδυνο

Καταπόνηση: μπορείτε να περπατήσετε πάνω του μετά από 24 ώρες, αν η  θερμοκρασία στεγνώματος είναι 20οC. Η πλήρης χημική και μηχανική καταπόνηση επιτυγχάνεται μετά από 7 ημέρες με θερμοκρασίες στεγνώματος.

Χαλαζίας POWER

O χαλαζίας POWER είναι μίγμα κρυσταλλικού χαλαζία 0,1 – 1,2 , ειδικού τσιμέντου και κόλλας σε σκόνη. Είναι υλικό απαραίτητο για την κατασκευή των βιομηχανικών δαπέδων, γιατί ενισχύει τις αντοχές και βελτιώνει την εμφάνιση του δαπέδου. Γίνεται επίπαση του σε 1 ή 2 στρώσεις αμέσως μετά την πρώτη φάση της λείανσης του μπετόν. Ανάλογα με την αντοχή που θέλουμε να δώσουμε στο δάπεδο χρησιμοποιούμε από 1 έως 4 Kgr/m2 . Αν θέλουμε η επιφάνεια να είναι και χρωματισμένη, υπάρχει δυνατότητα χρωματισμού του υλικού με ειδικές χρωστικές ουσίες οι οποίες μπορούν να δώσουν κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο χρώμα στην τελική μας επιφάνεια.

GRANUCOL

To GRANUCOL εισάγεται από την Γερμανία έτοιμο για χρήση. Είναι χρωματισμένοι κόκκοι διάφορης κοκκομετρίας και κατασκευάζεται από κόκκους κρυσταλλικού χαλαζία (πυριτόλιθου). Τα αποφασιστικά προτερήματα του είναι: μονοκρυσταλλικό, αμβλυγωνιασμένο, με ομοιόμορφο χρώμα, αντοχή σε υψηλές πιέσεις και η κατεργασία του είναι εύκολη. Χωρίς να αλλοιώνεται το χρώμα του από διάφορα χημικά. Παράγεται στην Γερμανία για περισσότερα από 30 χρόνια σε μορφή κόκκων, στην ίδια πάντα ποιότητα και με μια στάνταρ συλλογή χρωμάτων. Σε ότι αφορά τα βιομηχανικά δάπεδα το GRANUCOL είναι το αντικείμενο εκλογής αν πρόκειται για πατώματα άνευ αρμών (μονοκόματα) καλλοπιστικές κατασκευές, διακόσμηση, επικάλυψη οροφής, λιθοστρώματα. Το χρώμα μπορεί να οδηγεί, να προειδοποιεί, να τακτοποιεί και πάνω από όλα να δημιουργεί ατμόσφαιρα. Με το GRANUCOL φτιάχνονται πατώματα που μπορούν να απεικονίζονται διάδρομοι, επικίνδυνες ζώνες κ.λ.π. Είναι ανθεκτικό στις υψηλές πιέσεις, στερεό στο καθάρισμα ή το τρίψιμο, στεγανό, δεν επικάθεται η σκόνη, χημικά σταθερό. Καθαρίζεται εύκολα, γρήγορα και ταυτόχρονα κινείται σε μια λογική τιμή σε σχέση με τις επιδόσεις του. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ρητίνες πολυουρεθανικής ή εποξικές.
 

ΑΛΦΑ - ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Θερμομόνωση – Στεγάνωση - Βιομηχανικά Δάπεδα - Αθλητικά Δάπεδα - Σταμπωτά Δάπεδα

  • Δ. Χαλκοκονδύλη 17, Αμπελόκηποι, 56123, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • 2310720610
  • 2310720610
  • alfacomsia@gmail.com